Actief Spanje verkennen

Trek er op uit
Achter de Pyreneeën verscholen, afgescheiden van de rest van het continent, ligt Spanje. Een land met eindeloze mogelijkheden vol van cultuur, prachtige uitgestrekte gebieden en een aangenaam klimaat: perfect voor een heerlijke wandelvakantie. Er zijn veel uitgestippelde routes (Vias Verdes) met verschillende moeilijkheidsgraden, waardoor zelf mensen zonder al te veel wandelervaring een prachtige wandeling kunnen maken door het bergachtige landschap.

Zoveel meer dan je denkt

Wandelvakantie

Achter de bekende stranden aan de Zuidkust van Spanje ligt een nauwelijks bezocht berggebied, waar prachtige dingen te ontdekken zijn. Zo zijn er talloze steden en dorpjes in de bergen verscholen, waar geen of nauwelijks toeristen te vinden zijn. De meeste toeristen trekken naar de kust voor hun vakantie om lekker op het strand te luieren, maar als je van wat meer actie houdt is Spanje ook zeker de moeite.
Actief op vakantie
Als je in een hoger tempo het land wil verkennen kun je er ook voor kiezen om de fiets te pakken. Naast de talloze wandelroutes door de bergen, zijn er ook uitstekende fietsroutes op het vasteland of de eilanden van Spanje. Voor de echte actievelingen onder ons kun je ook op veel plekken klimmen en zijn er verschillende watersportactiviteiten te doen. Hierdoor kun je met het hele gezin een actieve vakantie hebben in Spanje om nooit te vergeten.

Spanje vakantieland

Zo is Spanje niet alleen een ideaal vakantieland voor mensen die een strandvakantie willen, maar ook voor de vakantieganger die opzoek is naar wat meer actie. Of je nou houdt van wandelen, fietsen, cultuur wilt opsnuiven, de natuur in wil trekken of gewoon rustig een boek lezen in de tuin van je prachtige vakantieverblijf, Spanje is een land waar dat allemaal kan en dan heb je daarnaast ook nog eens lekker weer. Aangezien het er vaak heel warm is beschikken veel van de bestemmingen over een zwembad, dus zeker met kinderen is het ook heerlijk vertoeven in Spanje.

Getagd met , ,