Talloze kleine bedrijven gebruiken sociale media marketing om hun verkooppraatjes herhaaldelijk recht in de gezichten van hun klanten te schuiven. Vervolgens klagen ze dat hun campagne op sociale media te luidruchtig, duur en tijdrovend is. Ze beweren dat het geen verkoop oplevert en dus voor geen enkel bedrijf een goede ROI oplevert. Ze zeggen dat zo’n social media marketing campagne helemaal geen zin heeft.

Dat is een dikke leugen volgens een recent onderzoek. In een Engelse social media marketing onderzoek onder 500 eigenaren van kleine bedrijven door Vertical Response zei 43% dat ze elke week 6 uur of meer op sociale media doorbrengen. Geen enkele consument wordt graag gebombardeerd met consistente verkoopboodschappen. Je moet tijd investeren in het opbouwen van een relatie met jouw doelgroep op basis van hun keuze voor een social media-platform. Dat houdt in dat je met hen in contact moet komen door inhoud van hoge kwaliteit te plaatsen en hun mening te vragen.

Analyseer de concurrenten en wijs de kanalen toe aan de demografische doelgroep om de optimale social media marketing te hebben. Het onderzoeken van de bestaande klanten om erachter te komen welke sociale-mediasite zij prefereren, is een geweldige manier om de publieksvoorkeuren te begrijpen en een (nieuwe potentiële) klanten aan te spreken.

Je kunt ook door de doelgroep demografie van verschillende sociale media kanalen bladeren en deze matchen met jouw potentiële klanten.

Paar handige tips voor lokale bedrijven:

1. Houd wedstrijden en bied speciale kortingen aan jouw volgers op sociale media. Het krijgen van promo’s / speciale aanbiedingen is een van de vijf belangrijkste redenen waarom gebruikers merken volgen op sociale media. U kunt dus direct kortingen aanbieden aan jouw volgers op sociale media.

2. Moedig bezoekers aan bij jouw offline winkels om contact met u op te nemen op sociale media. Als je bijvoorbeeld een QR-code kunt gebruiken, wordt het voor de klant gemakkelijker om rechtstreeks op uw sociale mediapagina te komen door de code via hun smartphone te scannen.