Vind de juiste robotmaaier expert

Een robotmaaier expert vind je zowel online als in een fysieke winkel. Wil je graag een robotmaaier aanschaffen omdat je zelf niet bepaald dol bent op grasmaaien of een dusdanig groot gazon hebt dat het je iedere week teveel tijd kost om het netjes bij te houden? Dan is een robotmaaier zeker een goede oplossing.
Vergelijk de prijzen en opties

Een robotmaaier is niet goedkoop in aanschaf dus het is zeker wijsheid van tevoren goed te vergelijken wat er allemaal te koop is. Kijk altijd goed wat je van de robotmaaier verlangt en wat je ermee kunt doen. Verschillende aanbieders rekenen vaak ook andere prijzen. Kies de aanbieder die jou de beste deal geeft zodat je een goede maaier hebt waar je wat mee kunt.
Programmeren van de maaier

Een robotmaaier werkt met sensoren en kun je van tevoren programmeren zodat hij een bepaald programma afwerkt. De maaier rijdt rondjes op  je gazon en maait het hierbij netjes op de stand die jij ingesteld hebt. Om aan te geven tot hoever er gemaaid kan worden span je grensdraden over het gras heen waarmee je de randen markeert. Zo gaat de robotmaaier niet verder en keert bij het bereiken van de draden gewoon om. Zo voorkom je dat hij bijvoorbeeld de bloemen in het plantsoen ook mee maait.

Verschillende sensoren mogelijk

Een robotmaaier is voorzien van verschillende sensoren. Hierbij is de sensor die opmerkt tot waar er gemaaid kan worden natuurlijk uitermate belangrijk. Daarnaast hebben veel robotmaaiers ook een tilsensor. Deze zorgt ervoor dat de maaier direct ophoudt met maaien als deze opgetild wordt. Een kantelsensor zorgt er voor dat de maaier niet omvalt als deze een stukje aan het doen is dat net even wat steiler is. Als de maaier namelijk op zijn kop komt te liggen kan hij ook niks meer doen. Een andere belangrijke sensor is de botssensor. Deze zorgt ervoor dat de robotmaaier omkeert als hij grote obstakels tegenkomt zoals bijvoorbeeld een boom of grote struik. Deze hoef je dan ook niet te voorzien van
grensdraad.

Accu plaatsen en laden

Een robotmaaier werkt op een accu die opgeladen wordt op het bijbehorende laadstation. Als de maaier zijn werk gedaan heeft gaat hij automatisch naar het laadstation om te laden. Het laadstation plaats je het beste aan de kant van het gazon en het is verstandig ervoor te zorgen dat het ergens onder staat zodat het niet steeds niet nat wordt als het regent. Hiervoor zijn speciale kappen te koop maar een afdakje werkt ook goed.
Accu en accessoires onderhouden

Als je de maaier in de winter niet gebruikt kun je deze het beste binnen bewaren. Zorg ervoor dat deze goed schoon is als je hem wegzet. De robotmaaier kan in deze tijd ook onderhoud krijgen. Hierbij kun je denken aan het checken van de accu, het schoonmaken en slijpen van de messen of het eventueel vervangen mochten ze versleten zijn.