Wat is SEO

Als we het over online marketing hebben en de strategieën die hierbij aan te pas komen dan duikt bijna meteen de term SEO op. Maar wat is SEO eigenlijk en is het iets waar ik als onderneming tijd en belang aan moet besteden? Voor we hier dieper op ingaan, luidt het antwoord op de vorige vraag in grote drukletters ‘JAAAA’. Ondanks dat er binnen de wereld van de online marketing heel wat takken en strategieën zijn, mag je gerust stellen dat SEO zich steeds bovenaan het lijstje bevindt van prioritaire taken. En afgaande op de vereisten en trends van zoekmachines van de afgelopen jaren zien we dit niet snel veranderen. Lees dus zeker verder om de vraag ‘Wat is SEO’ beantwoord te zien, want je gaat deze marketingstrategie tot in de puntjes moeten toepassen om je online onderneming voor jouw doelpubliek vindbaar te maken.

Wat is SEO

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, een term die al meteen duidelijk maakt waar het bij SEO om draait. Het gaan namelijk over het optimaliseren van je website om zo goed mogelijk gevonden te worden in de zoekmachines. Surf je zelf regelmatig op het Internet? Dan weet je net zoals ik dat we over het algemeen de zoekresultaten op de eerste pagina bekijken en soms misschien nog eens naar pagina 2 surfen, maar veel verder gaan we in de meeste gevallen niet. Het is dan ook uiterst belangrijk dat je website wordt gevonden op bij voorkeur de eerste pagina van de zoekresultaten. Om dit doel te bereiken, is er SEO.

Waarom?

SEO gaat ervoor zorgen dat je zo hoog mogelijk scoort in de zoekmachines op de zoekwoorden en zoektermen waarop jij wilt gevonden worden. Wil je SEO uitbesteden? Onderdelen van zijn onder meer, maar niet beperkt tot, zoekwoordenanalyse en zoekwoordendichtheid, link building, laadsnelheid, anchor links en alt tags. Zoek daarom een geschikt bureau en laat je ontzorgen.